fbpx

Ilmastointitohtorit Oy ostaa T&T Air Oy:n osakekannan: ”Liiketoimintakaupalla vastaamme vahvemmin Pirkanmaan kysyntään”

 

Pohjalaisyritys Ilmastointitohtorit Oy on ostanut 24.3.2022 allekirjoitetulla yrityskauppasopimuksella pirkanmaalaisen T&T Air Oy:n koko osakekannan.

”Avasimme Tampereen toimipisteen yksikönpäällikkö Henri Nevalaisen vetämänä elokuussa 2021. Toiminta lähti käyntiin mainiosti, ja maaliskuussa 2022 työllistimme 4–5 henkilöä kokopäiväisesti. Kilpailu alan kokeneista tekijöistä on Pirkanmaalla kuitenkin kovaa. Lähdimme kartoittamaan mahdollisia ostettavia alan yrityksiä, joiden kautta pystyisimme vahvemmin vastaamaan Pirkanmaalla olevaan kysyntään. Kartoituksen myötä päädyimme jatkoneuvotteluihin T&T Air Oy:n perustajan ja toimitusjohtaja Tomi Pötryn kanssa, ja tässä sitä ollaan”, kertoo Ilmastointitohtorit Oy:n toimitusjohtaja Jani Kriikkula.

Liiketoiminnat ja toimintatavat yhtenäisiksi

”Yrityskaupan myötä alamme yhdessä Tomin ja Henrin kanssa hioa tiiviisti yritysten toimintatapoja yhtenäisiksi. Tätä helpottaa muun muassa saman dokumentaatiojärjestelmän käyttö, joka on ollut keskeinen osa molempien yritysten toimintaa huolto- sekä mittaus- ja säätötöistä raportoidessa”, sanoo varatoimitusjohtaja Jesse Myllymäki. ”Uskomme, että meillä on erityisesti iv-saneerausten, kuitukorjausten sekä ilmamäärien mittausten ja säätöjen osalta erittäin paljon annettavaa uusille henkilökunnan jäsenille. Tomi ja hänen henkilökuntansa tuovat mukanaan tunnettuutta, vuosien mittaiset kontaktit ja asiakassuhteet sekä tietenkin pitkän kokemuksen alalta”, lisää Myllymäki.

Asiakkaille merkittävää energiansäästöä ilmanvaihdolla

”Odotan innolla, että pääsemme jalkauttamaan 15 vuotta kertynyttä osaamista myös uusille henkilökunnan jäsenille. Asiakkailla tämä tulee näkymään sisäilmaprojektien aloitusinfotilaisuuksina sekä projektien purkupalaverina, jossa käymme asiakkaan kanssa läpi projektin dokumentaation sekä kohteella tehdyt huomiot ja havainnot. Poikkeuksetta asiakkaille on näiden avulla annettu rahan arvoista hyötyä energiansäästöjen muodossa. Esimerkiksi taloyhtiöprojekteissa pääsemme huoltojen yhteydessä pureutumaan ilmanvaihdon mahdollisesti aiheuttamiin ongelmajuurisyihin. Palveluumme kuuluu aina myös paljon muuta, kuin vain muutoin näkymätön ilmanvaihtokanavien puhdistus ja ilmamäärien mittaus ja säätö”, kertoo myyntijohtaja Tomi Luomaluhta, ja jatkaa ”Uskomme, että ilmanvaihto- ja sisäilmapalveluiden osalta rahassa mittavat energiansäästöhyödyt ovat tulevaisuudessa entistä keskeisempi mittari alalla toimiessa. Tämän osalta haluamme olla yksi suunnannäyttäjistä”, kiteyttää Luomaluhta.

Ilmastointitohtorit Oy

Ilmastointitohtorit Oy on vuonna 2007 veljesten Jani Kriikkula ja Tomi Luomaluhta (Kriikkula) perustama yritys. Yrityksen toiminta ja omistuspohja on sittemmin vahvistunut varatoimitusjohtaja Jesse Myllymäellä sekä hallitusammattilaisilla, rautaisia alan käytännöntekijöitä unohtamatta.

Ilmastointitohtorit tuottaa ilmanvaihdon puhdistus- ja huoltopalveluita, ilmanvaihtojärjestelmien saneerauksia ja kuitukorjauksia sekä ilmamäärien mittauksia ja säätöjä. Ilmastointitohtorit Oy:n alla toimiva Sisäilmakumppanit-asiantuntijayksikkö tuottaa kiinteistöjen sisäilmatutkimuksia, ilmanvaihdon kartoituksia sekä ilmanvaihtotöiden valvontaa. Ilmastointitohtoreiden huolto- ja saneerauskohteet vaihtelevat taloyhtiöistä kouluihin, päiväkoteihin ja työpaikkoihin sekä toimistoista tuotantolaitoksiin. Kaupan myötä henkilökuntamäärä kasvaa yli 40 henkeen, yritysten yhteisen liikevaihtoennusteen ollessa vuonna 2022 noin 3,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Ilmastointitohtorit Oy, toimitusjohtaja Jani Kriikkula / 040 86 99 114 / jani.kriikkula@ilmastointitohtorit.fi

T&T Air Oy, toimitusjohtaja Tomi Pötry / 044 08 55 003 / tomi.potry@ttair.fi