fbpx

 

Miksi ilmanvaihtojärjestelmä VAIN puhdistetaan? Missä huoltotöiden dokumentointi? Missä mahdolliset vika ja puutelistat?

Miksi ilmanvaihdonpuhdistuksia ei dokumentoida ja raportoida asuntokohtaisesti? Työkalut tähän ovat olleet jo pitkään saatavilla. Yleensä perusteluna ovat dokumentoinnin mukanaan tuomat lisäkustannukset, mutta väite ei voisi olla virheellisempi! Kun puhutaan ilmanvaihdon puhdistus ja huoltotöiden dokumentoinnista nykyaikaisella mobiililla dokumentaatiojärjestelmällä jäävät kustannukset asuntokohtaisesti  alhaisiin kustannuksiin. Mahdollisissa vika- tai takuuasiatilanteissa jo yksi huoltomiehen, tai puhdistus- ja huoltokäyntiä suorittavan urakoitsijan käynti maksaa yli kymmenkertaisesti sen, mitä asuntokohtainen dokumentaatio puhdistus- ja huoltotöiden yhteydessä maksaisi. Hyvin dokumentoitu työ vähentää reilusti ylimääräisiä tarkastuskäyntejä, sillä monet asiat voidaan tarkastaa suoraan kohteen puhdistus- ja huoltodokumentaatiosta. Miksi siis et myös itse vaatisi huoltotyödokumentaatiota jatkossa asunto ja/tai tilakohtaisesti?

 

 

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

 

Mitä sisäilmaprojektien yhteydessä tulisi dokumentoida? Millaisen sisäilma dokumentaation uskomme olevan hyvän työtavan mukaista?

Ilmanvaihtopuhdistuksen dokumentointi

Tutustu esimerkkiraporttiimme sekä Kotopron meistä tekemään case-esimerkkiin

Modernin dokumentoinnin vaikutuksien monipuolisuus yllätti positiivisesti Ilmastointitohtorit

tai lataa puhdistuksen huoltoraportti oheisesta linkistä

Taloyhtiön puhdistuspöytäkirjamalli ja raportti

Omakotitalot

Yritykset ja asunto-osakeyhtiöt