fbpx

Ilmanvaihtokanavien
puhdistukset

Olipa ilma miten sisäilma miten puhdasta ja suodatettua tahansa, tarvitsee jokainen kanava myös puhdistajansa. Puhdistustyöstä ylläpidämme mobiilia työmaapäiväkirjaa, josta asiakas saa itselleen kattavan raportin tehdyistä puhdistus ja huoltotöistä kanavakuvauksineen.

  • Ilmanvaihtokanavien puhdistus
  • Ilmanvaihtoventtiilien pesu ja puhdistus
  • Ilmanvaihtokoneiden pesu ja puhdistus
  • Jäähdytinpalkkien puhdistus
  • Yläpölyjen puhdistus suurissa kiinteistöissä
  • Kanaviston kuvaus puhdistuksen yhteydessä ennen ja jälkeen

Kuvat ennen ja jälkeen

Tarjouspyyntö ›

Katso myös

Ilmanvaihtokanavien puhdistustyö on tarpeellinen kaikissa kohteissa säännöllisin väliajoin. Ilmanvaihtojärjestelmiin kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia jotka vaikuttavat suoraan terveyteen, viihtyvyyteen sekä paloturvallisuuteen. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen aikaväliin vaikuttavat asuinalueen lisäksi myös käytössä oleva ilmanvaihtojärjestelmä. Koneellisille ilmanvaihtojärjestelmille suositellaan viiden vuoden puhdistusväliä ja huippuimurilla tai painovoimalla toimivien kohteiden suositeltu puhdistusväli on noin 5-10 vuotta. Puhdistusvälin tarve voi olla myös tihempi (2-3 vuotta), jos kohteessa asuu kotieläimiä tai alueella on runsaasti katupölyä. Hengitystiesairauksia, kuten astmaa, sairastavan asunto on myös syytä puhdistaa useammin. 

Yleensä huono sisäilman laatu huomataan vasta sitten, kun kohteessa aikaa viettävät ihmiset alkavat oireilemaan. Ennakoimalla huollon tarpeen voit myös ehkäistä mahdollisia kiinteistön vaurioita. On hyvä muistaa, että jos kiinteistössä tehdään remontti, on ilmanvaihtokanavat syytä puhdistaa rakennuspölystä heti remontin valmistuttua. 

Puhdistuksen tarpeen voi arvioida myös silmämääräisesti. Mikäli ilmanvaihtokanavassa näkyy pölyä, on IV-puhdistus ajankohtainen.