fbpx

Työskentely ilmanvaihtoalalla on monipuolista ja haastavaa, mutta samalla palkitsevaa. Päivät alkavat usein aikaisin, sillä asiakkaat odottavat ilmanvaihtojärjestelmänsä olevan toimintakunnossa ennen kuin esimerkiksi liiketilat täyttyvät ihmisistä. Työnkuvaan kuuluvat paitsi laitteistojen asennukset ja huolto, kuten myös pätevät ongelmanratkaisutaidot, kun vanhat järjestelmät kaipaavat päivitystä tai uusien asentamisessa ilmenee haasteita.

Työ vaatii teknistä osaamista ja kykyä ymmärtää monimutkaisia järjestelmiä, mutta myös asiakaspalvelutaitoja, sillä asiakkaiden toiveet ja tarpeet ovat työn keskiössä. ilmanvaihtoalalla työskentely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa ihmisten arkeen tarjoamalla heille mukavammat ja terveelliset tilat, joissa oleskella.

Ilmastointitohtorien uusin tulokas Mia Lund kertoo työnkuvastaan:

“Olen ollut Ilmastointitohtoreilla töissä nyt reilun kuukauden, Tampereen suunnalla. Puolisoni löysi työpaikkailmoituksen. Otin puhelimen kouraan ja saatiin sovittua tapaaminen pikaisella aikataululla. Olen tehnyt 17 vuotta ilmanvaihtoalan ja LVI-puolen juttuja. Olen toiminut muun muassa suunnittelijana ja tehnyt energiaselvityksiä sekä sisäilmatutkimuksia. Toimistolla istumisen ja suunnittelutyön koen usein kenttätyötä tylsempänä, ja Ilmastointitohtoreilla on hyvä mahdollisuus tehdä paljon asiakastyötä. Intressit kohtasivat sekä minulla ja työnantajalla todella hyvin, ja olen iloinen uudesta työpaikastani!”

Innovatiivisuus ja kehitys


Ilmanvaihtoala on jatkuvassa muutoksessa, kun uudet teknologiat ja kestävän kehityksen tavoitteet muokkaavat alan käytäntöjä ja tarjontaa. Tämä tekee alasta erityisen houkuttelevan niille, jotka ovat kiinnostuneita teknisestä innovaatiosta ja haluavat olla mukana kehittämässä uusia ratkaisuja energiatehokkuuden ja ilmanlaadun parantamiseksi.

Työ ilmanvaihtoalalla tarjoaa mahdollisuuden oppia jatkuvasti uutta ja soveltaa tietämystään käytännössä, mikä tekee työstä erittäin palkitsevaa. Työntekijät pääsevät näkemään konkreettisesti, miten heidän työnsä vaikuttaa ihmisten elämänlaatuun ja ympäristön hyvinvointiin.

“Ei tule päivääkään vastaan, että ei tulisi eteen jotain uutta, josta voi oppia lisää. Mielenkiinto työtä kohtaan pysyy, ja nousee halu selvittää ongelmien taustat. Olen koulutukseltani energiatekniikan diplomi-insinööri, ja mielestäni koulu antaa pohjan ja työelämä antaa parhaat taidot. Työkaverit ovat olleet Ilmastointitohtoreilla todella mukavia ja kannustavia, mikä ilahduttaa ja piristää”, Lund kuvaa.

Yhteistyön voima


ilmanvaihtoalalla työskentely ei ole vain yksilösuoritus, vaan se on tiimityötä parhaimmillaan. Projektit vaativat usein eri alojen asiantuntijoiden välistä yhteistyötä, olipa kyse sitten suunnittelijoista, asentajista tai huoltoteknikoista. Yhteistyö eri sidosryhmien, kuten rakennusliikkeiden, arkkitehtien ja kiinteistön omistajien kanssa, on välttämätöntä onnistuneiden ilmanvaihtoprojektien toteuttamisessa.

Monialainen yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden laajentaa omaa ammatillista verkostoa ja oppia uusia näkökulmia alalta, mikä edistää sekä henkilökohtaista että ammatillista kehitystä. Työ ilmanvaihtoalalla on siis monipuolista, haastavaa ja ennen kaikkea yhteistyöhön perustuvaa, jossa jokaisen panos on arvokas osa suurempaa kokonaisuutta.

“Olen saanut jo muutaman oman kohteen, ja niissä saan hyödyntää kunnolla asiantuntemustani sekä ratkoa mielenkiintoisia ongelmia. Säädöissä voi monesti olla useampi asia pielessä, korkea energiakulutus tai säätöjä ei ole tehty oikein. Olosuhde-ongelmia voi olla, ja asiakkaan kuvailuja niistä kannattaa kuunnella tarkasti”, Lund kiteyttää.

Ilmastointitohtorit yhdistää asiantuntemuksen ja teknologian tarjotakseen räätälöityjä ilmanvaihtoratkaisuja. Palvelu on suunniteltu vastaamaan kasvavaan tarpeeseen terveellisemmän ja puhtaamman sisäilman varmistamiseksi muun muassa kodeissa, julkisissa rakennuksissa ja työpaikoilla.